hero image
Everything starts here

Ти си меѓу младите, љубопитни и храбри граѓани на ЕУ подготвени за авантура и избрани да ја истражуваат Европа со DiscoverEU? Учествувај во оваа иницијатива на Европската Унија што им овозможува на младите луѓе од земјите учеснички во Erasmus+ да добијат пропусница за патување.

Оваа веб-страница е наменета за оние млади луѓе кои добиле билет за патување.

Придобивки и можности за патниците со Flex

Придобивки и можности за патниците со Flex

Билетот DiscoverEU не те води само од точка А до точка Б. Те очекуваат многу можности и поволности. Информирај се за да не ги пропуштиш!

Веб-страница на Eurail
Опции за патување

Опции за патување

Откриј ги главните разлики помеѓу флексибилно и фиксно патување.

Започни
Предложени планови на патување

Предложени планови на патување

Може да се инспирираш од следните идеи за план за патување !

Маршрутите на DiscoverEU

Каде може да добиете информации и помош?

Центар за помош

Центар за помош

Центарот за помош на патување е создаден за да помогне да најдеш одговори на прашања во врска со:

  • Различните достапни опции за патување
  • Како да се подготвиш за твојата резервација за патување
  • Корисни информации за патување со воз
  • Детални информации како да се користи Interrail пропусницата и многу други!
Центар за помош
Разговарај со нашиот тим

Разговарај со нашиот тим

Може да го контактираш нашиот тим за поддршка за прашања за кои не можеш да најдеш одговор на оваа веб-страница.

Очекувај да добиеш одговор во работни денови. Тоа значи помеѓу 9:00 и 18:00 часот, бриселско време, од понеделник до петок.

Одговорите ќе имаат приоритет според итноста на прашањето. Вообичаено, ќе добиеш одговор во рок од 48 часа, според горенаведеното работно време.

 

Контактирај нѐ
Европски портал за млади

Европски портал за млади

Европскиот портал за млади обезбедува информации за патување во ЕУ.

Статиите се достапни на повеќе јазици на земји членки на ЕУ.

Европски портал за млади
#DiscoverEU Facebook група

#DiscoverEU Facebook група

Приклучи се на официјалната #DiscoverEU Facebook група.

Најди информации, вклучи се во дебата и запознај други осумнаесет годишници кои се подготвени за најголемата авантура во нивните животи.

#DiscoverEU official